Uncategorized

Голубац, Велико Градиште, Сребрно језере и пловидбу Дунавом!

Голубац, Велико Градиште, Сребрно језере и пловидбу Дунавом!

Голубачка тврђава, први пут поменита 1335. године, коју чини 9 кула повезаних бедемом и Палата, отворила нам је своје капије, али тек у 10 часова. Радно време је и лети у сред сезоне од 10 до 17 чаова!

Фото Мирјана Вукелић

Чувар улаза у Ђердапску клисуру »Голубачки град« – средњовековна тврђава и у њој Визиторски центар.

Фото Љиљана Правица

Шетња парком у центру Великог Градишта. Ту је спомен-биста чувене српске глумице Жанке Стокић. У дунавском парку Жанка се придружила још једној овдашњој, али и српској легенди – Властимиру Павловићу Царевцу, виолинисти који је компоновао чувени „Свилен конац”.

Црква Св. Михајла и Гаврила, па потом шетња парком Великог Градишта…Ту је спомен-биста чувене српске глумице Жанке Стокић. У дунавском парку Жанка се придружила још једној овдашњој, али и српској легенди – Властимиру Павловићу Царевцу, виолинисти који је компоновао чувени „Свилен конац”.
Фото Љиљана Правица

Сребрно језеро ту нас је чекао брод. „Силвер стар“

Уживало се и у плавом напитку. ВИНУ !
Прави се од сорта грожђа је шардоне, с тим да нема купаже, и у њега се током врења ставља трава генецијана која му даје ту плаву боју.
Пољопривредно газдинство Цвејић из Кличевца, околина Пожаревца једино у Србији производи ово вина. Укус је као укус сваког шардонеа, али је боја необична – плава.

Фото Снежана Костић

Share this post

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *