Vesti

ВОЗОМ У ВРШАЦ НА ПРАЗНИЧНЕ ЂАКОНИЈЕ

ВОЗОМ У ВРШАЦ НА ПРАЗНИЧНЕ ЂАКОНИЈЕ

Субота 10.12. 2022.

Састанак групе је у 6 и 50 часова – подземна железничка станица „Вуков споменик“, испод раскршћа Булевара краља Александра и Рузвелтове улице, на другом нивоу (где се продају карте).

Манифестација „Празничне Ђаконије“ – изложбеног и продајног карактера, одржава се у хотелу „Србија“ . Изложба празничне трпезе, домаће радиности, сувенира и разних ђаконија у време Слава, Божића и Нове године.

Римокатоличка црква – посвећена Св. Герхарда де Сангредо грађена је у периоду од 1860. до 1863. године и представља непокретно културно добро као споменик културе. У цркви се налазе оргуље са два мануала и 52 регистра, израђена су почетком века 20. века, у радионици Леополда Вегштајна у Темишвару.

Градски музеј – један је од четири најстарија музеја на простору бивше Југославије. Средишња зграда „Конкордија“ назив је добила по римској богињи склада. Зграда је саграђена 1847. године, а прва изложба Музеја у „Конкордији“ је отворена 1896. године.

Збирка слика славног Вршчанина Паје Јовановића од 14 слика и цртежа обогаћена са две оригиналне слике, портретима мајке Ангелине и Светог Николе, које је градском музеју уступила Епархија банатска део је сталне поставке музеја.

Апотека на степеницама – музеј здравствене културе, из друге половине 18 века – код

Апотека на степеницама” је прва и најстарија апотека у граду, отворена 1784. године као “Апотека код спаситеља”. Последњи власник, од 1927. године, био је Александар Јовановић, полубрат чувеног сликара Паје Јовановића. Као апотека је радила до 1971. када је, као део Градског музеја, претворена у изложбени простор.

Цена аранжмана обухвата возне карте, три улазнице, такси (три вожње) и ручак у прелепом етно ресторану „Динар“.

Повратак – у 14 и 45 или у 19 – по договору

Share this post

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *